Skip to main content

Κτηνίατρος εξωτικών ζώων & πτηνών

Χρόνο με τον χρόνο, τα εξωτικά ζώα συντροφιάς αποκτούν όλο και περισσότερους θαυμαστές, όπως χάμστερ, ινδικά χοιρίδια, κουνέλια, αλλά ιγκουάνα, σαύρες, φίδια και χελώνες, κερδίζουν συχνά μια θέση στην καρδιά σας. Η επίσκεψη σε ένα κτηνιατρικό κέντρο είναι απαραίτητη, για να διασφαλιστεί η υγεία και η μακροζωία τους.

Κτηνίατρος εξωτικών ζώων
Κτηνίατρος εξωτικών ΄ζώων

Εξωτικά ζώα

Όπως όλα τα ζώα συντροφιάς, έτσι και τα εξωτικά ζώα χρειάζονται τη δική τους φροντίδα, όπως εμβολιασμό, αποπαρασίτωση και περιποίηση. Στο Κτηνιατρικό Κέντρο Πύργου, οι έμπειροι κτηνίατροί μας μπορούν να αντιμετωπίσουν κτηνιατρικά περιστατικά που αφορούν κάθε είδους εξωτικό ζώο ή πτηνό. Οι υπηρεσίες μας καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα διαγνωστικών εξετάσεων, αλλά και συμβουλές σχετικά με τη διατροφή τους, τις συνθήκες διαβίωσής τους (θερμοκρασία, υγρασία, καθαριότητα), καθώς και τις συνήθειες τους. Μην ξεχνάτε πως το πιο σημαντικό κομμάτι της συμβίωσής σας με τα εξωτικά ζώα και πτηνά, είναι η τήρηση των βασικών κανόνων προστασίας και υγιεινής.

Υπηρεσίες που αναλαμβάνουμε

  • Παθολογικά περιστατικά
  • Χειρουργικά περιστατικά

Ωδικά & καλλωπιστικά πτηνά

Το μελωδικό κελάηδημα ή τα μοναδικά χρώματα ενός πτηνού ελκύουν όλο και περισσότερους φίλους που αναζητούν εναλλακτικά ζώα συντροφιάς. Τα ωδικά και καλλωπιστικά πτηνά συντροφιάς –όπως οι παπαγάλοι Macaw/Zako, τα καναρίνια και οι καρδερίνες– είναι λιγότερο απαιτητικά, χρειάζονται λιγότερη περιποίηση, μικρότερο χώρο διαβίωσης και κοστίζουν λιγότερο, σε επίπεδο συντήρησης.

Όπως και τα άλλα κατοικίδια, τα ωδικά και καλλωπιστικά πτηνά χρειάζονται τη δική τους φροντίδα, καθώς μπορούν να αναπτύξουν ιδιαίτερες παθήσεις και ασθένειες.

Bασικά νοσήματα που προσβάλλουν τα ωδικά και καλλωπιστική πτηνά συντροφιάς:

  • Λοιμώδη νοσήματα
  • Παρασιτικά νοσήματα
  • Προβλήματα με μύκητες
  • Κάταγμα των άκρων
  • Προβλήματα με τα φτερά
  • Στρες

Τα σημεία που πρέπει να προσέξετε για την ευζωία τους είναι η επιλογή του σωστού κλουβιού, τα κατάλληλα κλαδιά στήριξης, η σωστή σίτιση που δεν θα πρέπει να είναι ούτε υπερβολική ούτε ελλιπής, και η φροντίδα των νυχιών τους.

Γενικά να θυμάστε πως τα πτηνά είναι πολύ ευαίσθητα. Ακόμα και μια μικρή αλλαγή στο περιβάλλον τους, όπως η αλλαγή κλουβιού, τροφής ή παρουσία νέου πτηνού, μπορεί να τους δημιουργήσει έντονο στρες, το οποίο συχνά οδηγεί σε πτερόρροια, υπερκινητικότητα ή ακόμα και αυτοτραυματισμό.

Υπηρεσίες που αναλαμβάνουμε

  • Παθολογικά περιστατικά
  • Φαρμακευτικές αγωγές

Κτηνίατρος ωδικών & καλλωπιστικών πτηνών